fredag 21 januari 2011

Moussaka a là Anna.

Blev riktigt nöjd själv, super god.
Ni måste testa den.

6 port.

600 g fläskfärs
1-2 auberginer
1 stor gul lök
2 dl rikottaost
1 ask körsbärstomater
1dl tomatpuré
2 dl riven smakrik ost
riven permansan
1 ägg
3 dl grädde
timjan
salt & peppar

Sätt ugnen på 200grader.
Börja med att skiva auberginerna på längden i ca 1 cm tjocka skivor & stek dem mjuka i smör.Lägg dom åt sidan & hacka löken.Använd en stor gryta eller stekpanna.Fräst först löken & ha sedan i färsen & bryn den färdig.Dela tomaterna & lägg i grytan, häll på tomatpurén, rikottan samt kryddorna.Tänk på att det är mycket mat så krydda ordentligt.Häll på ca 1,5 dl vatten.Låt det stå & puttra ett tag med lock. Smöra en gratängform, lägg några abourginn"plattor" i botten sedan ett lager med färsblandningen, lite av den rivna osten.Varva tills allt är i gratängformen.Blanda grädden & ägget & häll över.Till sist, strö över den rivna permasanosten.Ställ i mitten av ugnen på 200grader i ca 20 min eller tills det puttrar & gratängen fått färg.
Serveras med en grönsallad & kanske ett glas rött till!!!!
Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar