måndag 24 januari 2011

Fisk, lax & räkgryta.

 Enkel & god gryta.
Lätt att smaksätta efter egen smak!


400g Sejfilè
200g laxfilè valfri sort
2 dl skalade räkor (handskalat förstås)
5dl grädde
1 gul lök
1 vitlök
4 tomater
3 morötter
150g sockerärtor
2 msk rosmarin
2msk koncentrerad fiskfond
5dl vatten
salt & peppar

Ta en stor gryta eller kastrull
Fräs den hackade löken tillsammans med vitlöken med en stor bit smör,krydda.Skiva morötterna & dela tomaterna i fjärdedelar.Häll i dem i grytan tillsammans med vatten & fond.Låt koka upp i ca 10 minuter.Dela fisken i lagom stora bitar, skala räkorna.Häll i grädden & lägg i fisken & bönorna & låt koka i ca 5 minuter.
Smaka av & ev krydda mer.

Tips.
Jag la räkorna i botten på skålarna så att de inte skulle bli gummiaktiga.Servera med lime & ett glas vitt.
Chili tror jag skulle vara gott i om man vill ha lite mer sting i grytan!

Smaklig måltid!






                     

1 kommentar:

  1. Oh vad gott det ser ut i dina fina soppskålar, kram mamma

    SvaraRadera