![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv5es43waJi5mwmMoboVSwYOrPP678zDU7an3DW6ispMjPuabmE6VPJaXOATE00V8v5UlmNlMbc_7Qgx16tXpznFiCo-gT16URwgtEq8OeBK0rjhJPZsb9o9s_33D7q5581OXa367RHYk/s320/CIMG%25288%2529.jpg)
Krämig köttfärsgratäng. 4 port.
500g köttfärs
1 hackad gul lök
1,5 dl creme fraische
1dl tomatpuré
salt & peppar
paprikapulver
Timjan
2dl keso
Ostsås:
2dl grädde
1dl creme fraische
2dl riven ost
Bryn köttfärsen & ha i löken.Blanda sen i tomatpurén & creme fraischen, kryddorna & låt puttra ett tag. Ta bort pannan från plattan & ha i keso.Häll köttröran i en ungsäker form.Gör ostsåsen.Koka upp grädden med creme fraischen & häll i osten. När all ost smält häll det över köttfärsen & ställ i ugnen på 200 grader i ca 15min till gratängen fått fin färg.Servera med grönsallad.
SÅ så god & enkel.Alla i familjen tyckte om den, Julia & Markus åt den med makaroner & det verkade funka det också.Detta kommer att bli en vardagsfavorit hemma hos oss!Det blev ju så mycket mat också & det gillar jag, lunchen imorgon är redan klar!!!!
Tack Anna för ett jättegott recept, kul med något nytt. Kram Inga-lill
SvaraRadera